WOLONTARIAT

Fundacja Legii szuka dyspozycyjnych i pełnych pasji osób, które razem z nami stworzą wielką siatkę wolontariatu. Wspólnie z T-Mobile Polska w ramach akcji #GOTOWIDOPOMOCY uruchamiamy specjalny telefon pomocowy, dzięki któremu seniorzy będą mogli zgłosić zapotrzebowanie na produkty żywnościowe, otrzymać porady dotyczące załatwiania codziennych spraw oraz porozmaiwać w ramach Telefonu Pogadania. Najważniejszym elementem projektu będzie rozwożenie ciepłych posiłków, robienie zakupów spożywczych i realizowanie recept.

Dołącz do naszej legijnej rodziny i pomóż seniorom!

Kontakt i zgłoszenia:

• wyślij wypełniony formularz (POBIERZ TUTAJ) na adres: [email protected] lub zadzwoń pod numer 8009 1916 0 i zgłoś, że chcesz zostać naszym wolontariuszem

Zadania:

• robienie i rozwożenie zakupów (mile widziane osoby z prawem jazdy i/lub własnym samochodem, choć nie jest to warunek konieczny);
• rozwożenie ciepłych posiłków (mile widziane osoby z prawem jazdy i/lub własnym samochodem, choć nie jest to warunek konieczny).

Ile czasu?

• zakupy i posiłki: godziny elastyczne. Ważne jest, aby zrealizować terminowo zlecenia na zakupy i dotrzeć do seniora w tym dniu, w którym spodziewa się on naszej wizyty.

Dodatkowe wymagania:

• do współpracy zapraszamy tylko osoby pełnoletnie;
• dobry stan zdrowia.

Świadczenia dla wolontariusza:

• przeszkolimy Cię przed podjęciem wolontariatu;
• podpiszemy umowę wolontariacką;
• dopilnujemy standardów bezpieczeństwa oraz dostarczymy środki ochrony osobistej;
• zapewnimy ubezpieczenie (NNW i OC);
• przygotujemy imienny identyfikator;
• Twój koordynator będzie dla Ciebie dostępny o każdej porze.

Dlaczego warto z nami być?

• będziesz częścią największego klubu w Polsce;
• wspólnie zorganizujemy jedną z największych akcji pomocowych dla seniorów;
• otrzymasz zaświadczenie o odbyciu wolontariatu.

Administratorem Twoich danych osobowych zawartych w zgłoszeniu jest Fundacja Legii z siedzibą w Warszawie (adres: ul. Łazienkowska 3, 00-449 Warszawa). Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celu obsługi Twojego zgłoszenia, w tym zawarcia porozumienia dotyczącego wolontariatu, w celu realizacji ciążących na Fundacji Legii obowiązków prawnych i w celu ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami. W związku z przetwarzaniem danych przysługują Ci następujące prawa: prawo żądania dostępu do danych, prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania i żądania ich przeniesienia, prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej informacji znajduje się pod niniejszym linkiem: PEŁNA TREŚĆ

REGULAMIN PROGRAMU „#GOTOWIDOPOMOCY”

Informacja dla beneficjentów akcji #GotowiDoPomocy