Korki z Legią 2019/2020

Idea programu

W duchu działalności charytatywnej i wyrównywania szans dzieciom i młodzieży, chcemy, aby młodzi ludzie swobodnie decydowali o swojej przyszłości. Korki z Legią to działanie pokazujące młodzieży z trudniejszą sytuacją, że ich edukacja jest bardzo ważna również dla innych osób. Program wpisuje się w misje naszej Fundacji jaką jest udzielanie wsparcia, niesienie nadziei oraz budowanie wspólnoty, aby pomóc słabszym i potrzebującym podnieść się, uwierzyć w siebie i zwyciężać.

Program

Fundacja Legii zaprasza na bezpłatne zajęcia dla maturzystów, przygotowujących się do egzaminów z języka polskiego, matematyki oraz języka angielskiego na poziomie podstawowym.

Zajęcia są przeznaczone dla uczniów warszawskich szkół średnich, którzy w maju 2020 będą przystępować do egzaminu dojrzałości i z przyczyn finansowych oraz społecznych nie mogą pozwolić sobie na dodatkowe wsparcie.

Odpowiedz na trzy pytania:

1. Czy masz trudności z matematyką lub językiem polskim i chciałbyś/chciałabyś usystematyzować, utrwalić swoją wiedzę z jednego lub obu przedmiotów?
  2. Czy czujesz, że nie masz wystarczającego wsparcia w grupie, w domu, w szkole i myślisz, że samodzielnie nie dasz sobie rady?
  3. Czy masz chęć zmiany swojej sytuacji?

Jeśli odpowiedziałeś/-aś na trzy pytania twierdząco, to ten program jest dla Ciebie!

Zobaczysz i doświadczysz jak w grupie osób można wspólnie i w przyjemnej atmosferze, przygotować się do matury!

Charakterystyka zajęć:

Harmonogram programu: